Buitenland

Vliegveld Frankfurt vrijgegeven na ontruiming

07 augustus 2018 14:55 Aangepast: 07 augustus 2018 15:28
Vliegveld Frankfurt (archieffoto) Beeld © EPA

Groot alarm op het vliegveld van Frankfurt: de politie ontruimde aan het eind van de ochtend een terminal omdat één of meerdere personen door de beveiliging waren geglipt. Na enkele uren is de luchthaven inmiddels weer vrijgegeven.

De politie had groot alarm geslagen nadat minstens één ongeautoriseerde persoon de beveiligde zone was binnengegaan. Een vierkoppig gezin uit Frankrijk was de reden voor de gedeeltelijke afsluiting van de luchthaven.

De vier personen zijn geïdentificeerd en worden ondervraagd, zei een woordvoerster van de federale politie. Bij een van de familieleden was de veiligheidscontrole nog niet afgerond, toen deze de beveiligde zone binnenging.

De politie meldt dat de actie inmiddels ten einde is en bedankt reizigers voor hun begrip. "De processen draaien weer."

Verstoring vliegverkeer

Meerdere pieren werden ontruimd door de politie. "Als gevolg van deze maatregel kan een verstoring van het vliegverkeer worden verwacht'', meldde de luchthaven. Bild bericht dat honderden reizigers zijn getroffen door het incident.

Door een vergelijkbaar incident werden eind vorige maand vele duizenden reizigers gedupeerd op het vliegveld in München. Daar omzeilde een vrouw de beveiliging, met een gedeeltelijke ontruiming tot gevolg. Honderden vluchten werden geschrapt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`