Buitenland

Jaren cel voor Duits stel dat eigen zoontje liet misbruiken

07 augustus 2018 12:13 Aangepast: 07 augustus 2018 12:44
Archief Beeld © Archieffoto ANP

Een Duitse vrouw moet 12,5 jaar de gevangenis in omdat zij haar eigen zoon seksueel liet misbruiken door pedofielen. Haar vriend kreeg twaalf jaar celstraf en tbs.

Het stel bood het jongetje aan op het dark web, een verborgen deel van internet. Tientallen mensen betaalden geld om seks met het kindje te hebben. De vrouw en haar partner misbruikten het jongetje ook zelf. Daar maakten ze ook filmpjes van en die verspreidden ze.

Twee jaar lang

Het jongetje is nu tien jaar oud en is ondergebracht bij een pleeggezin. Het misbruik duurde meer dan twee jaar lang. Ook een toen driejarig meisje werd door hen misbruikt. Zij was de dochter van vrienden en de vrouw paste af en toe op haar.

De 48-jarige moeder van het jongetje en haar 39-jarige vriend hebben toegegeven wat ze hebben gedaan. Justitie had 14,5 jaar celstraf geëist tegen de vrouw en veertien jaar tegen de man.

Pedofielen veroordeeld

Zeker zes pedofielen die de jongen hadden misbruikt, werden ook veroordeeld. Zo kreeg een 33-jarige Spanjaard tien jaar celstraf. De man reisde meerdere keren naar Duitsland om seks met het jongetje te hebben.

Ook de autoriteiten kregen kritiek in de rechtszaal. Zo was de partner van de vrouw al eerder veroordeeld voor kindermisbruik. Hij mocht geen contact hebben met kinderen, maar toch kon hij in een huis wonen met de zoon van zijn vriendin.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore