Buitenland

Zware explosie op snelweg bij vliegveld Bologna: één dode en ruim 60 gewonden

06 augustus 2018 17:23 Aangepast: 08 augustus 2018 17:21
Beeld © Twitter

Door een grote explosie en brand in de buurt van het vliegveld van de Italiaanse stad Bologna is één persoon omgekomen en zijn er tussen de 60 en 70 gewonden gevallen, van wie 14 ernstig. De explosie werd veroorzaakt door een aanrijding waarbij meerdere voertuigen waren betrokken.

Beelden van explosie tankwagen in Bologna:

Viaduct ingestort

De explosie ontstond door een aanrijding tussen twee vrachtwagens op een verhoogde snelweg. De ene vervoerde auto's, de andere vrachtwagen was op pad met licht ontvlambare stoffen. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA ging het om LPG.

De explosie had plaats in Borgo Panigale, een buitenwijk van Bologna. Rond 13.40 uur ging het mis. Door de ontploffing stortte een deel van een viaduct in. De brand sloeg over naar een terrein met auto's. Meerdere voertuigen op dat terrein vatten vlam.

Meer dan tien agenten gewond

Ook inzittenden van auto's die in de file stonden, raakten gewond. ​In de verre omtrek zijn ramen en winkelpuien kapot. Het leidde tot grote paniek bij omwonenden. Direct omwonenden zijn geëvacueerd.

Onder de gewonden zijn ook meer dan tien agenten die het verkeer omleidden na een eerder auto-ongeluk. De snelweg is in beide richtingen afgesloten. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Onder meer brandweerwagens, ambulances en een helikopter werden ingezet. 

Grote vuurbal

Op sociale media zijn foto's geplaatst van een enorme vuurbal en enkele rookwolken. Zwarte rookpluimen zijn van ver te zien. 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore