Buitenland

Schrik zit er in bij Joep (22) op Lombok: 'Het licht viel uit en alles begon te schudden'

05 augustus 2018 17:03 Aangepast: 06 augustus 2018 14:30
Inwoners van Lombok vluchten de straat op tijdens de aardbeving.

De 22-jarige Joep van de Crommert uit Amsterdam is op het Indonesische eiland Lombok, dat vandaag is getroffen door een flinke aardbeving. "Ik kwam net de douche uit en stond in mijn onderbroek in mijn hotelkamer. Op dat moment viel het licht uit en begon alles te schudden. Ik keek mijn vriend aan en zei: dit is een aardbeving."

De twee twijfelden niet. "We hebben elkaar vastgepakt, flashlights aan op de telefoon en verzameld bij de receptie. Iedereen was veilig. Tot drie meter buiten het zwembad lag water. Iedereen blijft buiten bij elkaar. Wij hebben ladders tegen de muur gezet als steunpunten bij een eventuele nieuwe aardbeving", zegt Joep (foto).

Miniatuurvoorbeeld

Niet aan slapen denken

Het was een flinke aardbeving en de schrik zit er goed in bij Joep. "Er is hier een Britse dame die hier al 27 jaar woont en zij vertelde me dat het nog nooit heeft meegemaakt. Ik kan voorlopig nog niet aan slapen denken. Het is nu tien uur, maar de komende uren wordt het nog geen slapen voor ons. Een uur na de aardbeving is er ook een flinke naschok geweest. Dat was helemaal schrikken."

Na de aardbeving en de naschok is de rust teruggekeerd. "Nu lijkt alles wel redelijk onder controle. De tsunamiwaarschuwing is ingetrokken. Wij vliegen morgen van Lombok naar Bali en hopen dat die vlucht nog wel gaat."

Meer op rtlnieuws.nl:
Zware aardbeving treft Lombok, zeker drie doden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore