Buitenland

Tientallen doden door zware aardbeving Lombok

05 augustus 2018 20:26 Aangepast: 05 augustus 2018 20:47
Bewoners op straat op Lombok na de aardbeving.

Het Indonesische eiland Lombok is opnieuw getroffen door een aardbeving. Daarbij zijn zeker 39 doden gevallen, zeggen lokale autoriteiten. De beving had een kracht van 7.0 op de schaal van Richter. Er was een tsunamialarm afgegeven, maar die werd vrij snel ingetrokken.

Het epicentrum van de beving zou tien kilometer diep onder de zee liggen, bijna 30 kilometer ten noordoosten van Lombok. Volgens de eerste berichten was er paniek onder bewoners en vakantiegangers.

Nederlandse toeristen

Op Twitter maken verschillende Nederlanders melding van de beving. "Ons huis schudde, het water in het zwembad leek op de zee", schrijft Marlies Slegers. "We blijven maar even buiten."

"Het huis begon te schudden en te rinkelen en hele zwembad golfde", zegt Slegers vanuit Bali tegen RTL Nieuws. Precies een week geleden werd Lombok ook al getroffen door een aardbeving. Die beving had een kracht van 6.4. Daarbij vielen zeker 15 doden en tientallen gewonden.

Ook de aardbeving van vorige maakte Marlies mee. "Nu herkende ik het gevoel, dus ik riep gelijk mijn kinderen en we zijn naar buiten gerend.

Een andere Nederlander is te horen op onderstaand filmpje. "Naar beneden, naar beneden", schreeuwt hij.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore