Buitenland

'Brits koningshuis in rep en roer na uitspraken vader Meghan Markle'

02 augustus 2018 09:14 Aangepast: 02 augustus 2018 14:27
Archieffoto. Beeld © MMP

Queen Elizabeth is volgens Britse media op z'n zachtst gezegd 'not amused' dat de vader van hertogin Meghan Markle keer op keer de media opzoekt. Hij zou onder andere loslippig zijn geweest over vertrouwelijke gesprekken tussen hem en zijn schoonzoon, prins Harry.

De Mail Online schrijft dat Thomas Markle (74) de afgelopen weken veelvuldig met de pers heeft gesproken over zijn dochter Meghan, die in mei trouwde met prins Harry. Zo is hij boos dat hij zijn dochter al tien weken niet gesproken heeft, en verdrietig zijn omdat zij zijn pogingen tot contact uit de weg gaat. Daarnaast vertelde hij dat Meghan niet lekker in haar vel zou zitten. 

'Trump verdient kans'

Ook zou hij details besproken hebben uit vertrouwelijke gesprekken tussen hem en prins Harry. Die maakt zich volgens Markle zorgen over de Brexit, en zou gezegd hebben dat de Amerikaanse president Donald Trump 'een kans verdient'.

Volgens de Mail Online hebben de adviseurs van het Britse koningshuis inmiddels crisisberaad belegd en staat koningin Elizabeth op het punt om maatregelen te nemen tegen Thomas Markle. Die kwam vlak voor de bruiloft van Harry en Meghan ook al negatief in het nieuws, omdat hij zich door paparazzi had laten fotograferen terwijl hij op internet foto's opzocht van zijn dochter. Hij was niet aanwezig op de bruiloft.

Contact herstellen of verbreken

De krant schrijft  dat de koningin meerdere opties overweegt: Meghan met haar vader in contact brengen om de verstandhouding te herstellen, al dan niet met een bemiddelaar, of  Meghan vriendelijk doch dringend verzoeken per direct alle banden met haar vader door te knippen.

Het Britse koningshuis heeft nog niet gereageerd.

Harry en Meghan trouwden in mei van dit jaar

Bekijk hier de hoogtepunten van hun bruiloft.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore