Buitenland

De best verdienende dj’s van de wereld: good old Tiësto nog altijd wereldtop

01 augustus 2018 10:37 Aangepast: 01 augustus 2018 16:58
Tiësto draait avond aan avond in Las Vegas. Beeld © ANP

Hij hoort inmiddels bij de oudere garde en de laatste keer dat hij de beste dj van de wereld was, is ook alweer veertien jaar geleden. Toch krijgt het publiek nog altijd geen genoeg van Tijs Verwest, a.k.a. Tiësto.

Zoals ieder jaar komt het Amerikaanse zakenblad Forbes met een lijst van best verdienende dj’s van de wereld. Onze eigen Tiësto (48) staat op plek drie, met een geschat inkomen van 33 miljoen dollar.

Tiësto, Martin Garrix en Afrojack

Hij laat daarmee landgenoot en beste dj ter wereld Martin Garrix (22) ver achter zich. Nu hoeven we geen medelijden te hebben met hem. Met een jaarinkomen van 13 miljoen dollar staat hij op een keurige tiende plek.

Tiësto is al sinds 2013 de zogenoemde resident-dj van een grote club in Las Vegas. Meerdere nachten per week treedt hij op in Hakkasan, in het MGM Grand-hotel. Vorig jaar nog verlengde hij zijn contract tot 2020. Het zorgt voor een stabiel inkomen voor de dj.

De laatste Nederlander die in de lijst van Forbes te vinden is, is Afrojack (30). Hij staat als hekkensluiter op plek vijftien met een geschat inkomen van 10 miljoen dollar.

Miniatuurvoorbeeld

Forbes zegt Hardwell en Armin van Buuren dit jaar te missen. Maar met drie landgenoten in de lijst behoort Nederland tot de absolute wereldtop. Alleen de Verenigde Staten zijn beter vertegenwoordigd. Maar liefst vijf Amerikanen komen voor in de top vijftien.

Calvin Harris

Toch is de Schotse dj Calvin Harris de man die de meeste knaken binnenhaalde het afgelopen jaar. Zijn optredens, streams en singles leverden hem maar liefst 48 miljoen dollar op.

Naast dj is Afrojack ook ondernemer. Met zijn bedrijf LDH zoekt hij nieuw muziektalent:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van