Buitenland

Kleinzoon (5) sterft door bosbrand tijdens telefoongesprek: 'Opa, ik hou van je'

30 juli 2018 20:53 Aangepast: 31 juli 2018 16:56
Ed Bledsoe doet zijn verhaal bij CNN. Beeld © CNN

De bosbranden in Californië zorgen voor veel drama, maar het verhaal van deze opa in het plaatsje Redding gaat echt door merg en been. Hij raakte zijn vrouw en twee kleinkinderen kwijt tijdens de brand, terwijl hij met ze belde.

Ed Bledsoe ging donderdag naar de dokter. Hij had de bosbranden gezien, maar hij wist niet dat ze snel richting zijn huis zouden komen. Ook had niemand hem verteld dat hij eigenlijk moest vertrekken, vertelde hij aan CNN.

ZIE OOK: Duizenden mensen uit huis om natuurbranden Californië

Ed mocht niet verder

Toen Ed weg was, kwam het vuur snel dichterbij, met zijn vrouw Melody (70) en kleinkinderen James (5) en Emily (4) nog binnen. Melody belde: hij moest snel terugkomen om haar en de kleinkinderen te halen. "Ik liet alles vallen en ging ervandoor."

Zijn normale route was afgezet, en dus ging hij rennend verder. "Onderweg hielp ik nog iemand die verbrand was. Toen ik bij het huis kwam mocht ik niet verder. Het vuur was echt heel intens."

'Het vuur komt door de achterdeur'

Toch probeerde Ed dichterbij te komen. Hij reed andere routes, maar op geen enkele manier kwam hij binnen. Hij belde, en kreeg zijn kleinzoon James (5) aan de lijn.

"Kom me halen opa, het vuur komt door de achterdeur", zei hij tegen me. "Ik zei dat ik heel dichtbij was."

'Oma zegt dat ze van je houdt'

James bleef aan de lijn. Ed: "James zei: 'Emily zegt dat ze van je houdt. Oma zegt dat ze van je houdt. Kom ons halen, kom ons halen.' Hij bleef praten totdat hij stierf."

Ed belde terug. Geen gehoor. Hij zou ze niet meer zien. "Ik zou graag naar binnen zijn gegaan en samen met hun gestorven zijn. Ik had mijn familie niet alleen moeten laten."

De bosbranden in Californië zorgen voor veel verdriet:

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore