Buitenland

Nederlandse fietstoerist (56) overleden na aanrijding in Tadzjikistan

29 juli 2018 22:43 Aangepast: 30 juli 2018 15:55

In Tadzjikistan zijn vier fietstoeristen om het leven gekomen en drie gewond geraakt toen ze vanmiddag door een auto werden aangereden. Eén van de dodelijke slachtoffers is een Nederlandse man van 56. Een Nederlandse vrouw van 58 raakte gewond.

Dat meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook twee Amerikanen kwamen als gevolg van de aanrijding om het leven.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van Tadzjikistan reed een auto in op de zeven fietsers en reed de bestuurder van het voertuig daarna door.

Miniatuurvoorbeeld

Het incident gebeurde in de regio Danghara in het zuidwesten, ongeveer honderd kilometer ten zuiden van de hoofdstad Dushanbe. Het Tadzjikistaanse ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat drie personen op slag dood waren, terwijl het vierde slachtoffer in het ziekenhuis bezweek aan opgelopen verwondingen.

Onder de doden zijn in elk geval twee Amerikanen, meldt de Amerikaanse ambassade in Tadzjikistan.

Beelden van na de aanrijding:

De laatste foto voor, en de eerste foto's na de aanrijding.

Doodgeschoten

De site Radio Liberty / Free Europe meldt dat de politie de automobilisten heeft opgespoord. Bij de aanhouding zouden twee van de daders zijn doodgeschoten. Een derde verdachte zou zijn aangehouden. De eigenaar van de auto is een 21-jarige Tadzjiek.

Een lokale website meldt dat het om een aanslag met geweren en messen zou gaan, maar dat is niet bevestigd door de autoriteiten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore