Buitenland

Vrouw zorgt voor 200 geannuleerde vluchten op vliegveld München

28 juli 2018 18:35 Aangepast: 29 juli 2018 12:02
Honderden mensen wachten bij de gesloten terminal. Beeld © EPA

Een vrouw heeft in haar eentje enorme chaos veroorzaakt op het vliegveld in München. Door haar toedoen lag terminal 2 zeven uur lang plat: 200 vluchten werden geannuleerd en 60 vluchten liepen flinke vertragingen op.

"Hoe een vermist plastic zakje het vliegveld lamlegt", kopt de website van de Duitse krant Der Spiegel. De vrouw die de chaos had veroorzaakt, was bij een veiligheidscontrole tegengehouden omdat de vloeistoffen in haar handbagage niet in een verplicht plastic zakje zaten. Ze werd volgens de krant teruggestuurd om een zakje te halen, maar kwam kort daarna terug zonder handbagage en liep langs een controlepunt waar nog niemand zat.

Politie erbij gehaald

Het luchthavenpersoneel sloeg niet direct alarm, maar toen leidinggevenden over het incident hoorden, werd de politie er alsnog bij gehaald. Die gaf het bevel tot volledige evacuatie van terminal 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Foto: EPA

Het vliegveld in München is het op een na grootste van Duitsland, en omdat de vakanties in het zuiden van het land net zijn begonnen, is het erg druk. Al snel ontstond dan ook chaos. Vele duizenden passagiers wachtten buiten de terminal op nieuws over hun vlucht, maar het duurde volgens Der Spiegel uren voordat die kwam. Zeven uur nadat alarm was geslagen, kon het eerste vliegtuig opstijgen.

De vrouw die dit alles - mogelijk onbewust - veroorzaakte, was lange tijd onvindbaar. Pas uren nadat de terminal was vrijgegeven, had de politie haar gevonden en met haar gesproken. Alles wat de politie over haar kwijt wil, is dat het een vrouw van rond de 40 is en dat ze niet is gearresteerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore