Buitenland

Curaçao veroordeelt uitspraken Blok over multiculturele samenleving

20 juli 2018 09:19 Aangepast: 20 juli 2018 09:21
Minister Blok op kennismakingsbezoek bij premier Eugene Rhuggenaath van Curaçao in april. Beeld © ANP

De regering van Curaçao heeft de uitspraken van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken 'ten zeerste' veroordeeld.

Blok uitte vorige week harde woorden tijdens een bijeenkomst met Nederlanders die werkzaam zijn bij internationale organisaties. "Noem mij een voorbeeld, van een multi-etnische of multiculturele samenleving, waar de oorspronkelijke bevolking nog woont. (…) En waar een vreedzaam samenlevingsverband is. Ik ken hem niet."

Minister-president van Curaçao, Eugene Rhuggenaath stelt dat Blok in het buitenland niet alleen Nederland vertegenwoordigt. Maar met Curaçao, Aruba en Sint-Maarten 'ook drie multi-etnische, multireligieuze en multiculturele landen in het Koninkrijk'.

Uit alle delen van de wereld

Rhuggenaath noemt de uitdrukkingen van Blok niet representatief voor de realiteit in het Caribisch deel van het Koninkrijk. "Als Curaçao zijn wij trots op het feit dat wij een samenleving zijn bestaande uit mensen afkomstig uit alle delen van de wereld, die naast elkaar leven in vrede en harmonie, ondanks de verschillende etnische en religieuze achtergronden.''

Blok zei woensdag zijn opmerkingen te betreuren. "Ik heb te scherpe uitspraken gedaan. Dat had ik niet moeten doen", zei Blok in een reactie tegen RTL Nieuws.

Meer op rtlnieuws.nl:
Minister Blok betreurt 'te harde woorden' over Suriname

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore