Buitenland

Burgemeester Londen: 'Trumps ideeën over immigratie volstrekte onzin'

13 juli 2018 11:47 Aangepast: 13 juli 2018 11:54
Donald Trump en de ambassadeur van de VS in Groot-Brittannië, Woody Johnson Beeld © AFP

Sadiq Kahn, de burgemeester van Londen, heeft fel uitgehaald naar de Amerikaanse president Donald Trump, die een bezoek brengt aan Groot-Brittannië.

Khan noemde Trumps opmerking dat de stijging van geweldsmisdrijven door immigratie komt, aperte nonsens. "Het idee dat je dat kan toeschrijven aan immigratie uit Afrika is volstrekte onzin en we moeten dit duidelijk tegen hem zeggen", aldus Khan.

Strijd tegen terrorisme

Trump verweet Khan in een vraaggesprek met de krant The Sun onder meer dat hij heel slecht presteerde in de strijd tegen terrorisme en dat onder zijn burgemeesterschap 'misdaad naar de stad wordt geïmporteerd'.

Trump heeft met zijn interview veel Britten tegen de haren in gestreken. Hij ging tekeer tegen het EU-beleid van zijn gastvrouw, premier Theresa May, en opperde dat haar rivaal Boris Johnson een betere Britse regeringsleider zou zijn.

Parlementsleden hebben opgeroepen de Amerikaanse gast duidelijk te maken dat hij te ver gaat, bijvoorbeeld door zijn afspraak met koningin Elizabeth II (vanmiddag) af te zeggen, bericht de krant The Guardian.

Spanning op de NAVO-top: heeft Trump gelijk?

De Amerikaanse president Trump is op de NAVO-top in Brussel met een duidelijke boodschap: Europa moet meer betalen voor de militaire vriendschap, het liefst met terugwerkende kracht. Maar klopt zijn interpretatie van de afspraken wel?

Meer op rtlnieuws.nl:
Trump over de vloer: Britten houden de adem in

`