Gezin

Springkastelen en ijsjes: Garrett (5) beschrijft uitvaartwensen vlak voor hij overlijdt

13 juli 2018 07:57 Aangepast: 13 juli 2018 16:35
Garrett (rechts) en zijn zusje.

"Ik ben 5 jaar oud, ik ben een bulldog en mijn favoriete kleur is blauw… en rood en zwart en groen", zo begint de brief waarin de uitvaartwensen van Garrett Michael Matthias worden beschreven. Het jongetje had duidelijke ideeën over hoe zijn uitvaart eruit moest komen te zien, morgen is de crematie.

Vorige week overleed Garrett Michael Matthias, die zichzelf Garrett Boofias en de Great Garrett Underpants noemde, aan een zeldzame vorm van kanker. Voordat hij zou overlijden, wilde hij dat zijn ouders zijn uitvaartswensen zorgvuldig noteerde. "Begrafenissen zijn treurig", zei hij. "Ik wil vijf springkussens (omdat ik vijf jaar ben), Batman, vuurwerk en ijshoorntjes."

Geen broeken en naalden

Wat hij vooral niet wilde? "Broeken en naalden." Emilie Matthias, de moeder van Garrett, vertelde aan CNN dat ze het niet specifiek over zijn dood hadden, maar wel samen met Garrett fantaseerden over wat hij na zijn dood wilde doen. Zo vertelde hij dat hij verbrand wilde worden, net zoals zijn held Thor, en vervolgens in een boom wilde veranderen. In die boom zou hij dan kunnen leven als hij zou reïncarneren als een gorilla. "Als ik gorilla ben, gooi ik poep op papa", lichtte Garrett toe.

Miniatuurvoorbeeld

Garrett (rechts) en zijn familie. (Foto: Facebook)

Morgen vindt de crematie plaats, met vijf springkussens, vuurwerk en een op superheld Thor gebaseerde verbrandingsceremonie. "Een privécrematie vindt later plaats", schrijven zijn ouders op een in memorial-site. "Nadat we hebben uitgevonden hoe we in godsnaam as laten veranderen in een boom."

Meer op rtlnieuws.nl:

 

 

`