Buitenland

Eerste beelden van redding Thaise voetballers: 'Deze operatie vergeet je nooit meer'

11 juli 2018 14:39 Aangepast: 11 juli 2018 17:09
Beeld © Thai NavySEAL / Facebook

De Thaise marine heeft beelden gedeeld van de reddingsoperatie van de twaalf voetballers en hun coach die ruim twee weken lang vastzaten in een grot. De eerste beelden van 'de operatie die nooit vergeten zal worden' verschenen vanmiddag op de Facebookpagina van de Navy SEALs.

De voetballertjes van elf tot zestien jaar oud en hun 25-jarige coach kwamen op 23 juni vast te zitten in het grottencomplex van Tham Luang in het uiterste noorden van Thailand. Het duurde dagen voordat reddingswerkers hen vonden. Met een moeizame reddingsactie werden ze uit de grot gehaald.

Bekijk hier de beelden:

De reddingsoperatie ging in drie groepen. Zondag werden de eerste vier jongens uit de grot gehaald. Gisteren werd de operatie, die wereldwijd aandacht trok, succesvol afgerond toen de vier laatste jongens en de coach uit de grot kwamen.

Miniatuurvoorbeeld

Op de Thaise televisie worden vandaag beelden van de geredde voetballers uitgezonden. Ze liggen allemaal nog in het ziekenhuis.

Miniatuurvoorbeeld

Missie geslaagd: Thaise jongens succesvol uit grot gered

Na ruim twee weken zijn alle Thaise jongens en hun voetbalcoach gered uit een ondergelopen grot. Dat werd gisteren natuurlijk flink gevierd.
`