Buitenland

'Weg gouden roes!' Vlaamse kranten lovend over Belgisch elftal ondanks verlies

11 juli 2018 00:23 Aangepast: 11 juli 2018 00:40
Verdrietige toeschouwers in een Brusselse fanzone. Beeld © AFP

Lof voor de Rode Duivels, maar ook voor de Fransen, die domweg sluwer speelden dan hun Belgische tegenstanders: de Vlaamse kranten zijn eensgezind in hun oordeel over het Belgische elftal, dat het land zo lang in spanning hield tijdens een 'fantastisch toernooi'.

"Wat doet dit pijn", schrijft Het Laatste Nieuws. "Een bijzonder sluw Frankrijk prikt onze droom door. Weg gouden roes, terug naar de harde realiteit." Het dagblad noemt de aftocht 'bijzonder sneu'. "Vooral omdat dit Frankrijk zeker niet de betere ploeg was. Wel de efficiëntere en meest gelukkige."

Dodelijke tegengoal

Ook de Gazet van Antwerpen spreekt van 'het einde van de droom' en noemt Frankrijk 'uitgekookt'. "De Belgen waren – vooral in de eerste helft – de betere ploeg, maar slikten kort na rust een dodelijke tegengoal na een hoekschop. Samuel Umtiti kopte Frankrijk naar een delirium en de Rode Duivels naar huis."

De Standaard schrijft dat Frankrijk verdiend in de WK-finale staat. "De sluwe Fransen slaagden erin om het spel zo veel mogelijk stil te leggen en veel fouten uit te lokken." Hoewel de Rode Duivels 'vochten voor wat ze waard waren', waren het de Fransen die uitstekend stand hielden, vindt de krant.

Slappe wedstrijd

De Morgen schrijft dat de 'klinische Fransen' de 'gretige Belgen' te slim af waren. Na de geflatteerde 1-0 aan het begin van de tweede helft 'lieten de jonge Fransen de Rode Duivels nooit meer in hun spel komen'.

Nu wacht de 'kleine finale', zaterdag, opnieuw in Sint-Petersburg. Het bereiken van de derde plaats, vindt De Morgen, 'zou een bekroning zijn voor een fantastisch toernooi'. De 'slappe wedstrijd' tegen de Fransen 'doet daar geen afbreuk aan', schrijft de krant.

Een pintje op het verdriet

De Belgen zijn bedroefd na de nederlaag in de halve finale van het WK. Maar een biertje doet wonderen.

Meer op rtlnieuws.nl:
WK-special met alle cijfers en het laatste nieuws

`