Buitenland

Aviodrome-medewerkers bij crash toestel Zuid-Afrika 'slechts lichtgewond'

10 juli 2018 21:39 Aangepast: 10 juli 2018 22:39
De Convair 340 stortte neer ten noorden van Pretoria. Beeld © AFP

De drie Nederlanders die betrokken waren bij de crash van een antiek vliegtuig in Zuid-Afrika, zijn volgens het luchtvaartmuseum Aviodrome 'slechts lichtgewond' geraakt. Ze zaten in een toestel dat zich met een testvlucht voorbereidde op de overtocht naar Nederland.

De Convair 340 crashte in de buurt van Wonderboom Airport, ten noorden van Pretoria. Daarbij is zeker één dode gevallen. Hulpdiensten maken melding van ongeveer twintig gewonden.

ZIE OOK: Dode en zwaargewonden door crash tijdens testvlucht Aviodrome-toestel

Het toestel zou een gebouw hebben geraakt en in brand zijn gevlogen. Over de oorzaak van het vliegtuigongeval is nog niets bekend. De nieuwszender News24 toonde videobeelden die de momenten voor de crash lijken te tonen. Te zien is hoe al bij het opstijgen rook uit het toestel komt. Het vliegtuig verdwijnt vervolgens uit beeld.

Naar het ziekenhuis

Het Aviodrome zegt op Facebook dat het 'met man en macht' informatie probeert te krijgen 'over alle betrokkenen bij dit tragische ongeluk'. Met de drie medewerkers die zich aan boord bevonden, is intussen contact geweest. Ze zijn ter controle naar een ziekenhuis gebracht.

De Convair zou deze zomer naar Nederland worden overgevlogen om in het Aviodrome, bij Lelystad, te worden tentoongesteld. Rond 12 juli zou het vliegtuig starten met de vlucht vanuit Zuid-Afrika.

`