Buitenland

Ex-chauffeur sleept Trump voor rechter om niet-uitbetaald overwerk

09 juli 2018 18:44
Tegenwoordig laat Donald Trump zich door een andere chauffeur rijden - in een totaal andere auto. Beeld © EPA

Donald Trump wordt voor de rechter gesleept door zijn voormalige privéchauffeur. Die zegt dat hij wegens overwerk nog 178.000 dollar van hem tegoed heeft (ruim 150.000 euro).

De chauffeur, Noel Cintron, heeft een zaak aangespannen tegen Trumps bedrijf. Voordat Trump president werd, zou Cintron ruim twintig jaar voor hem hebben gewerkt.

55 uur per week

Cintron zegt dat hij iedere dag om zeven uur 's ochtends klaar moest staan voor Trump, diens familieleden of zakenpartners, totdat hij niet meer nodig was. Hij werkte vaak 55 uur per week, maar kreeg een vast inkomen per jaar van 62.700 dollar in 2003, 68.000 dollar in 2006 en 75.000 dollar in 2010.

De chauffeur brengt overuren in rekening die hij tussen 2010 en 2016 heeft gemaakt. Het overwerk vóór die periode is verjaard. Tijdens zijn dienstverband kreeg hij een paar keer opslag, meldt de entertainmentsite TMZ. In ruil daarvoor zou hij een bijdrage aan zijn ziektekostenverzekering hebben opgeofferd.

Hebzucht

Daardoor ging hij er juist op achteruit, zegt hij. "President Trumps hardvochtigheid en hebzucht blijkt verder uit het feit dat hij ogenschijnlijk een miljardair is, maar zijn privéchauffeur gedurende twaalf jaar geen opslag van betekenis heeft gegeven.''

De toon bepaalt het debat

Sinds Donald Trump aantrad als president, volgde correspondent Erik Mouthaan hem in zijn wekelijkse TrumpUpdate. De laatste aflevering verscheen vorige week.
`