Ga naar de inhoud
Buitenland

Familie Thaise voetballers opgelucht: 'Ik heb een hele tijd niet kunnen lachen'

De 14-jarige Mongkhol Boonpiam (rechts) en zijn tante Eua-tan Hongwattana Beeld © Reuters / Thai Rath

De 14-jarige Mongkhol Boompiam zou een van de eerste voetballertjes zijn die gisteren uit de grot in Thailand bevrijd is. Zijn moeder Namhom vernam dit via social media, maar wacht nog steeds op bevestiging van de autoriteiten.

Namhom Boompiam slaapt samen met andere ouders bij de grot Tham Luang in het noorden van Thailand, waar de reddingsactie van de jongens zondag is begonnen. Voor informatie over de reddingsoperatie leunen ze vooral op social media, vertelt Namhom aan The Guardian.

Opluchting

De ouders van de voetballertjes zijn dus nog niet op de hoogte gesteld welke jongens gered zijn en in het ziekenhuis liggen. Namhom heeft wel de naam van haar zoon horen vallen. "Dat luchtte me op."

Wat ze tegen haar zoon gaat zeggen als ze hem ziet, weet ze nog niet. "Laat me hem eerst ontmoeten."

Zorgen

In het huis van Ekapol Chanthawong, de voetbalcoach van de jongens, hebben familieleden van de coach en enkele voetballertjes zich verzameld. Samen volgen ze het laatste nieuws van de reddingsactie op de televisie.

Miniatuurvoorbeeld

Eua-tan Hongwattana, de tante van Mongkhol Boompiam.

Ook Mongkhols tante Eua-tan Hongwattana is hierbij. Ze is opgelucht dat haar neefje bevrijd zou zijn uit de grot. "Ik ben zo blij!" Lange tijd maakte ze zich zorgen om haar neefje, maar dat durfde ze niet hardop te zeggen. "Dat hield ik voor mezelf", vertelt ze. "Ik heb een hele tijd niet kunnen lachen."

Miniatuurvoorbeeld
Ekapol Chanthawongs tante.

De tante van voetbalcoach Ekapol Chanthawong volgt het nieuws op de voet in het appartement van haar neefje. Ze is dankbaar voor alle hulp. "Overheidsmedewerkers zetten zich volledig in", vertelt ze. "We zijn heel blij dat er kinderen uit de grot zijn."

Ook Eua-tan prijst alle hulp die ze krijgen. "Ik ben verheugd dat er een heleboel mensen zijn om te helpen", vertelt ze. "Een heleboel overheidsinstanties zetten zich in. Ik ben zo blij." 

Zo verliep de zoektocht naar de voetballertjes:

Twaalf Thaise voetballers en hun coach komen in een benarde situatie als zij op 23 juni in een grot lopen. Door het stijgende regenwater komen ze vast te zitten. Vier van hen zijn nu gered.

 

Meer op rtlnieuws.nl: