Buitenland

Brieven uit Thaise grot: 'excuses' en verzoek om gefrituurde kip

07 juli 2018 07:29 Aangepast: 07 juli 2018 08:16
Een van de brieven.

De jonge Thaise voetballers die vastzitten in een grot, zeggen in brieven die ze hebben geschreven aan hun familie dat niemand zich zorgen hoeft te maken. "We zijn allemaal sterk."

Het is de eerste keer dat de jongeren contact kunnen leggen met hun ouders. Ze vragen om voedsel, waaronder gefrituurde kip en één vraagt zijn leraar om ze niet te veel huiswerk te geven.

ZIE OOK: Kans op snelle redding Thaise voetballertjes uitgesloten

Dank

De 25-jarige coach die met de twaalf spelers opgesloten zit, schreef aan de ouders dat alle kinderen het goed maken en ze goed worden behandeld door de reddingswerkers. "En ik beloof dat ik voor de kinderen zal zorgen zo goed als ik kan. Bedankt voor iedereen die hulp biedt.'' Tegelijk bood hij ook zijn excuses aan.

Het jeugdvoetbalteam verdween op 23 juni tijdens een bezoek aan het grottencomplex. Duikers vonden de groep pas deze week terug. Ze zitten vast op meer dan 2 kilometer van de ingang.

Hier zitten de Thaise voetballertjes vast

In deze video zie je hoe lastig het voetbalteam te bereiken is.

Hulp uit Nederland

Het Nederlandse pompenbedrijf Van Heck is onderweg naar Thailand om te kijken of het kan helpen bij het redden van het voetbalteam. Dat zei premier Mark Rutte gisteren. Hij voegde eraan toe dat de Nederlandse regering vooralsnog niet om hulp is gevraagd, maar bereid is te helpen.

Edwin Righart van Van Heck zegt dat het bedrijf via-via door de Thaise autoriteiten is benaderd voor advies. Jeroen van Heck is inmiddels onderweg naar Thailand. In Nederland wordt materieel gereedgemaakt, mocht er een verder verzoek om hulp binnenkomen. 

Meer op rtlnieuws.nl:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore