Buitenland

Organisatie Gay Pride Istanbul wil zich niet neerleggen bij verbod

29 juni 2018 23:05 Aangepast: 26 januari 2019 15:19
Beeld © EPA

De LGBT-gemeenschap in het Turkse Istanbul heeft laten weten dat de Gay Pride parade in de stad zondag gewoon doorgaat, ook al is die voor het derde jaar op rij verboden door de stad.

De organisatie noemt het verbod 'illegaal en discriminerend'. "De  parade is juist bedoeld om te strijden tegen het geweld en de discriminatie, die door dit verbod juist worden aangewakkerd", verklaarde de organisatie op zijn facebookpagina. 

Hoe homovriendelijk is Turkije?

Twee jaar geleden werd de Gay Pride voor het eerst verboden in Turkije. We polsten toen hoe homovriendelijk het land is geworden?

Derde jaar op rij verboden

Het is het derde jaar op rij dat de Gay Pride in Istanbul is verboden. Turkije is een van de weinige landen in de regio waar homoseksualiteit is toegestaan, maar in het dagelijks leven hebben homo's veel te maken met geweld en intimidatie, ook van overheidswege. 

Gisteren werd in Ankara de vertoning van de film  Pride verboden, een film waar de LGBT-gemeenschap de hoofdrol heeft. De burgemeester zei te vrezen voor geweld tijdens de vertoning. Ook vorig jaar kondigde de gemeente een algemeen verbod af voor de vertoning van LGBT-films.  

Meer op rtlnieuws.nl:
Turkse hoofdstad Ankara verbiedt 'LGBT-films'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore