Buitenland

Verongelukte Tesla-bestuurder reed te snel

26 juli 2016 20:53 Aangepast: 30 juli 2017 20:00
Beeld © Getty Images

De Tesla-bestuurder die omkwam bij een crash terwijl de Autopilot geactiveerd was, reed te hard. Dat blijkt uit een rapport.

Op 7 mei botste een veertigjarige bestuurder van een Tesla tegen de oplegger van een vrachtwagen. En dat terwijl het zelfrijdende systeem, de 'Autopilot', gewoon aanstond.  

Bestuurder reageerde niet

Het ongeluk vond plaats op een snelweg in de Amerikaanse staat Florida toen een vrachtwagen met een oplegger overstak. De bestuurder die eigenlijk moest reageren, ook als de Autopilot aanstaat, reageerde niet. Ook het zelfrijd-systeem greep niet in.

Uit een nieuw rapport van de Amerikaanse National Transportation Safety Board blijkt nu dat de auto te snel reed: 74 mijl per uur in plaats van 65 mijl per uur, meldt persbureau Reuters

Beursrel

Het ongeluk met dodelijke afloop leidde ook nog tot een rel. Tesla deelde de informatie over het ongeval op 16 mei wel met de Amerikaanse verkeersautoriteit de NHTSA, maar vond het niet nodig geïnteresseerde beleggers te informeren. En dat terwijl het bedrijf op 18 mei een aandelenemissie had waarmee ruim 2 miljard dollar werd opgehaald. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore