Buitenland

Acteur Peter Fonda: 'Stop zoon Trump in kooi met pedofielen'

21 juni 2018 08:02 Aangepast: 21 juni 2018 08:06
Peter Fonda (links) en Christopher Plummer Beeld © AFP

Peter Fonda heeft zich verontschuldigd voor een tweet waarin hij opriep de 12-jarige Barron Trump, zoon van de Amerikaanse president, maar 'uit de armen van zijn moeder te rukken en in een kooi met pedofielen te stoppen'.

"Ik twitterde iets zeer ongepasts en vulgair over de president en zijn familie als antwoord op de verschrikkelijke beelden die ik op televisie zag", liet de acteur in een verklaring weten. Hij zegt zijn tweet te hebben gepost omdat hij zeer begaan is met de kinderen die bij de Mexicaans-Amerikaanse grens van hun ouders werden gescheiden.

Bullebak en lafaard

"Ik ging te ver en had het niet moeten doen", zegt hij over zijn tweet, die inmiddels verwijderd is. "Ik had er onmiddellijk spijt van en bied mijn welgemeende excuses aan de familie aan voor wat ik heb gezegd en de pijn die ik met mijn woorden heb veroorzaakt."

Melania Trump reageerde fel op Fonda's tweet. Zij liet via haar woordvoerder weten dat de tweet 'ziek en onverantwoord' was. Donald Trump jr. noemde Fonda in een tweet een 'ziek mens' die zich gedraagt als een 'bullebak en een lafaard'.

Schrijnende geluidsfragmenten van migrantenkinderen in VS:

Geluidsopnames van kinderen die snikkend roepen om hun ouders, gaan momenteel de wereld over. Het zijn kleine kinderen die bij het oversteken van de grens naar Amerika gescheiden worden van hun ouders. Dat gebeurt onder het nieuwe beleid van president Trump. De opnames zijn gemaakt door een anonieme klokkenluider.

Meer op rtlnieuws.nl:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore