Buitenland

Veel meer vermisten na zinken veerboot Indonesië

20 juni 2018 05:52 Aangepast: 20 juni 2018 08:32
Familieleden van de vermisten bij het Tobameer. Beeld © AFP

Op de veerboot die gisteren kapseisde op het Tobameer in Noord-Sumatra zaten veel meer passagiers dan tot nu toe werd aangenomen. Volgens de Indonesische autoriteiten zijn er 180 mensen vermist.

Eerder werd gemeld dat de ferry 80 passagiers vervoerde. Het aantal vermisten is drie keer zo groot als de capaciteit van het schip. 

ZIE OOK: Zoektocht naar overlevenden van gezonken veerboot op Tobameer

Het schip kwam in problemen toen het in slecht weer op weg was gegaan van Simanindo naar Tigaras. De omstandigheden bemoeilijken het zoeken naar drenkelingen, zei een woordvoerder van de Indonesische rampenbestrijdingsdienst. Tot nu toe zijn er achttien overlevenden gevonden en twee lichamen geborgen.

Geen Nederlanders

Danau Toba is het grootste vulkanische kratermeer ter wereld, van ongeveer 100 bij 31 kilometer. Het gebied is populair bij toeristen. Veel Indonesische families vierden de afgelopen dagen het Suikerfeest op het schiereiland Samosir.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten de situatie in de gaten te houden, maar dat er geen aanwijzingen zijn dat er Nederlanders onder de slachtoffers zijn.