Buitenland

Gezin van zes komt om bij protesten in Nicaragua

17 juni 2018 07:09 Aangepast: 17 juni 2018 07:29
Het huis is helemaal verwoest door de brand. Beeld © AFP

Al maanden is het chaotisch in Nicaragua. Opnieuw is in de hoofdstad Managua het geweld tussen politie en demonstranten opgelaaid, met doden tot gevolg.

Een gezin van zes kwam om toen hun huis afbrandde. Het gaat om vier volwassenen en twee kinderen. Een familielid van het gezin vertelde aan Reuters dat agenten het huis in brand staken, omdat de eigenaar geen sluipschutters op zijn dak wilde toelaten.

Twee andere mensen stierven volgens lokale media toen politieagenten en regeringsaanhangers het vuur openden op demonstranten die een wegblokkade bewaakten. Ze werden geraakt door de kogels. 

Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld

Foto's van het huis dat in brand werd gestoken. (Foto: AFP)

170 doden

Gisteren bereikten de regering en vertegenwoordigers van de demonstranten overeenstemming over een internationaal onderzoek naar het geweld en om blokkades te verwijderen. Beide partijen hebben laten weten door te willen praten. Sinds de uitbraak van het geweld in april zijn er al meer dan 170 mensen omgekomen.

Demonstranten in het land willen dat president Daniel Ortega aftreedt, die al sinds 2007 aan de macht is. Ortega wil hier niet aan tegemoetkomen. De katholieke kerk riep Ortega op vervroegde verkiezingen in maart volgend jaar mogelijk te maken om de spanningen te verminderen. Ortega ging in een brief aan de bemiddelaars niet in op dit verzoek, maar hij liet weten wel open te blijven staan voor onderhandelingen.

Heftige protesten in Nicaragua

Demonstranten eisen het vertrek van Daniel Ortega.

Meer op rtlnieuws.nl:

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`