Buitenland

Stankoverlast toeristen Corfu: 'Meters afval overal. Zakken, dozen, alles door elkaar'

16 juni 2018 22:29 Aangepast: 16 juni 2018 22:31
Afvalbergen op Corfu. Beeld © VTM

Toeristen die naar het eiland Corfu zijn afgereisd dachten naar een paradijselijk eiland te gaan, maar komen bedrogen uit: de straten puilen overal uit van het vuilnis. De vuilnisbelten van het eiland zitten propvol.

De autoriteiten willen daarom een nieuwe vuilnisbelt aanleggen, maar omwonenden protesteren daartegen. Daardoor liggen de straten vol met zakken en dozen afval. Met als gevolg enorme stankoverlast.

"Van de luchthaven naar ons dorpje kwamen wij om de zoveel kilometer vele meters afval tegen", zegt Monique Vancauwenbergh tegen de Vlaamse zender VTM. "Zakken, dozen, alles door elkaar. In Corfu-stad ligt zelfs voor het koninklijk paleis afval."

Stinken en rotten

"Het begint te stinken en te rotten allemaal", vervolgt Monique. "Het is niet aangenaam voor de toeristen."

Monique en andere toeristen hadden gehoopt dat TUI hen had laten weten dat dit speelde. Maar dat kon niet, laat de reisorganisatie in een geschreven reactie aan VTM weten. "TUI werd hierover pas recent ingelicht. Volgende week komt er een beslissing over de nieuwe vuilnisbelt, we zitten daarover met iedereen rond de tafel. Voorlopig gaan alle reizen naar Corfu door, omdat de vakantiebeleving in de hotels momenteel niet wordt bedreigd."

Beelden van het afval:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`