Buitenland

Oppositieleider Rusland: LCD-schermen en luxe maaltijden in gevangenissen voor WK

14 juni 2018 16:04 Aangepast: 14 juni 2018 16:31
Aleksej Navalny (archieffoto)

Gevangenissen in de Russische hoofdstad Moskou zijn flink opgeknapt voor het WK voetbal. Er zouden zelfs menukaarten worden rondgebracht door een soort ober, zegt de net vrijgelaten oppositieleider Aleksej Navalny tegen de Russische krant The Moscow Times.

Navalny, die vastzat voor het organiseren van ongeautoriseerde protesten rond de inauguratie van Poetin ruim een maand geleden, zegt dat de gevangeniskeuken nu 'beter is dan restaurants'. Ook zouden er doelpalen zijn geplaatst op binnenplaatsen en voetballen zijn uitgedeeld, zodat buitenlandse gevangenen een balletje kunnen trappen. 

Studentes aangetrokken

In de gevangenis zijn daarnaast LCD-schermen opgehangen zodat buitenlandse gevangenen niets van het WK hoeven te missen. Er zijn wc-potten geplaatst en de tralies zijn geverfd.

Engelstalige studentes zijn aangetrokken om te tolken. Die dragen volgens hem uniformen die het midden houden tussen politieuniformen en stewardessenpakjes. Zij vervelen zich vooralsnog omdat er nog geen voetbalhooligans zijn opgepakt. "Ze klagen luid en eisen dat er groepe mensen worden aangehouden zodat ze mensen kunnen spreken."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore