Buitenland

Twee toeristen dood na selfie bij zonsopgang

13 juni 2018 10:29 Aangepast: 13 juni 2018 11:35
Archieffoto. Beeld © iStock

Twee toeristen zijn in Portugal om het leven gekomen, vermoedelijk toen zij een selfie probeerden te maken bij zonsopgang.

De dertigjarige vrouw en veertigjarige man vielen van een muur dertig meter lager op het strand en overleden ter plekke.

Het incident was in de kustplaats Ericeira ten noorden van Lissabon. De politie vond later op de muur een mobiele telefoon waardoor het vermoeden is ontstaan dat de twee zichzelf wilden fotograferen met de zonsopgang op de achtergrond.

Een van de dode is een Australisch staatsburger. De nationaliteit van de ander is nog niet bekendgemaakt.

2014

Drie jaar geleden kwamen in diezelfde regio ook twee mensen om het leven. Een Poolse man en een vrouw in Portugal vielen toen ook van een klif tijdens het maken van een selfie. Dat was bij het plaatsje Cabo da Roca. De kinderen waren erbij toen hun vader en moeder naar beneden vielen. Een ander echtpaar dat ernaast stond, kon het geschreeuw van het stel horen.

Vorige maand werd een toeriste door een beer aangevallen bij het maken van een selfie

In een Roemeens natuurpark is een toeriste door een beer aangevallen. Het jonge dier, Soni, komt altijd vrolijk tevoorschijn als hij mensen hoort. Maar Soni is inmiddels wel volwassen. In de buurt van toeristen beginnen andere, wildere instincten op te spelen.

Meer op rtlnieuws.nl:

`