Buitenland

Zuid-Korea wil van Trump weten wat beëindigen 'war games' inhoudt

12 juni 2018 13:00
De Amerikaans-Noord-Koreaanse top is ook in Zuid-Koreaanse kranten groot nieuws Beeld © AFP

De Zuid-Koreaanse regering wacht nog op opheldering over het voornemen van de Amerikaanse president Donald Trump om de gezamenlijke legeroefeningen met Zuid-Korea te beëindigen.

"Op dit punt moeten we nog uitzoeken wat de exacte betekenis is van de opmerkingen van president Trump'', zei een Zuid-Koreaanse regeringswoordvoerder.

Erg duur

De Amerikanen en hun Zuid-Koreaanse bondgenoten houden periodiek gezamenlijke legeroefeningen. Noord-Korea ziet die exercities als voorbereidingen voor een invasie. Trump zei in Singapore na zijn overleg met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un dat de 'provocatieve' en 'dure' oefeningen voorlopig worden gestaakt.

"De 'war games' zijn erg duur'', benadrukte Trump, die zei dat zijn land opdraait voor het grootste deel van de kosten. Hij stelde dat het vanwege de onderhandelingen met Noord-Korea 'ongepast' is om dergelijke oefeningen te houden.

Trok dit filmpje Kim Jong-un over de streep?

Het lijkt op een trailer van een spannende rampenfilm. Maar dit is een filmpje dat door de Amerikanen cadeau is gedaan aan de leider van Noord-Korea Kim Jong-un. Het zou hebben geholpen Kim op het pad van de vrede te brengen. Kort voor de persconferentie na de top van de twee leiders werd het filmpje aan de pers getoond. Uiteraard bestaat er ook een Koreaanse variant.

Meer op rtlnieuws.nl: