Buitenland

Dochter (1,5) van oud-Olympische skiër Bode Miller verdrinkt in zwembad

12 juni 2018 12:26 Aangepast: 12 juni 2018 12:43
Emmy Miller kwam in het zwembad terecht en verdronk.

Het 19-maanden oude dochtertje van de Amerikaanse oud-Olympische skiër Bode Miller is verdronken nadat ze in een zwembad was gevallen. Het meisje, Emmy, werd bewusteloos gevonden op de bodem van het zwembad van de buren in Orange County in het zuiden van Californië.

Op Instagram schrijft de oud-sporter dat hij en zijn familie 'kapot zijn' van verdriet. Bode Miller is de meest succesvolle skiër uit de Amerikaanse geschiedenis, met in totaal zes olympische medailles. Hij won onder meer goud op de Spelen in 2010.

Reanimeren

De 40-jarige oud-sporter en zijn vrouw Morgan, een professionele beachvolleyballer, waren zondagavond op een feestje toen het meisje in het water viel. De vrouw van Miller vond het meisje in het zwembad. Ze zou haar dochter hebben proberen te reanimeren, meldt nieuwszender ABC. Ambulancemedewerkers namen het meisje nog mee naar het ziekenhuis, maar konden haar niet redden.

"In geen miljoen jaar dachten we dat we zulke pijn konden voelen. Haar liefde, haar licht, haar ziel zullen we nooit vergeten", schrijft Miller op Instagram. Het echtpaar heeft een zoon en een derde kind is onderweg.

Miniatuurvoorbeeld

Bode Miller met zijn dochtertje Emmy in februari vorig jaar.
RTL Nieuws