Buitenland

'Uitkomst gesprek Trump en Kim voedingsbodem voor verdere onderhandelingen'

12 juni 2018 08:37 Aangepast: 12 juni 2018 09:20
De documenten worden nadat Trump en Kim ze hebben getekend, uitgewisseld. Beeld © EPA

Hoewel Kim niet direct zegt zijn kernwapens in te leveren en het nog onduidelijk is wat er precies is afgesproken tussen Donald Trump en Kim Jong-un, leveren deze gesprekken een voedingsbodem op voor nieuwe onderhandelingen. "Dat is in elk geval goed nieuws", zegt Azië-correspondent Sjoerd den Daas na afloop van de onderhandelingen tussen de twee leiders.

Trump zei dat het proces van denuclearisatie 'heel, heel snel' zou gebeuren. Hij voegde eraan toe dat hij een 'speciale band' met Kim had gevormd en dat de relatie met Noord-Korea heel anders zal zijn. "Dit zal naar steeds meer en meer leiden'', zei Trump. Gevraagd of hij Kim zou uitnodigen voor een bezoek naar het Witte Huis, zei Trump: "Absoluut, dat zal ik doen.''

Verdere informatie

Volgens Den Daas is de uitkomst 'beter dan gevreesd'. Tot dusver kunnen we over die uitkomst volgens correspondent Den Daas alleen maar afgaan op de woorden van Trump. "Trump heeft gezegd dat het een veelomvattend en historisch document is, dat de twee na afloop hebben ondertekend. Maar tot nu toe weten we niet wat er in staat. Meer details hebben we tot dusver niet."

Trump zal naar verwachting later vandaag verdere informatie geven over de inhoud van de overeenkomst.

Top Kim Jong-un en Donald Trump leidt tot akkoord:

De historische top tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een akkoord opgeleverd. Dat hebben beide regeringsleiders aangekondigd. Ze zullen de overeenkomst vandaag nog ondertekenen.

Meer op rtlnieuws.nl: