Buitenland

Topoverleg of niet, gegeten moet er worden: lunch met vanille-ijs toe

12 juni 2018 06:30 Aangepast: 12 juni 2018 08:44
Donald Trump en Kim Jong-un vlak voor hun lunch in Singapore

De historische ontmoeting tussen Donald Trump en Kim Jong-un in Singapore is na een een-op-eengesprek en een uitgebreider vervolgoverleg overgegaan in een werklunch. Op het menu: een gerechtencombinatie van Westerse en Aziatische smaken.

Zo wordt begonnen met avocadosalade en garnalencocktail, blijkt uit het menu dat door het Witte Huis bekendgemaakt is. Ook een mangosalade met een honing-limoendressing en verse octopus en 'oiseon', een Koreaanse schotel van gevulde komkommer, komen op tafel.

Chocola en vanille-ijs

Tot de hoofdgerechten behoren ribs met aardappeltjes en broccoli, een zoetzure varkensvleesschotel met gebakken rijst, en de Koreaanse specialiteit 'daegu jorim', gesmoorde kabeljauw met radijs en Aziatische groenten.

En dan is er ook nog een dessert. De wereldleiders kunnen kiezen uit een ganache van pure chocola, vanille-ijs met een kersencoulis, en slagroomgebak.

De eerste ontmoeting tussen Trump en Kim:

Donald Trump en Kim Jong-un spreken elkaar in Singapore voor het eerst. Voor het oog van de camera's hadden ze hun eerste ontmoeting én een historische handdruk.

Meer op rtlnieuws.nl:
Historische handdruk: Trump en Kim Jong-un ontmoeten elkaar