Buitenland

Irakees Ali B. bekent ombrengen Duitse Susanna

10 juni 2018 23:40 Aangepast: 10 juni 2018 23:46
De Duitse politie. Beeld © ANP

De Irakees Ali B. heeft aan de Duitse justitie bekend dat hij de 14-jarige Susanna heeft omgebracht. Hij ontkent dat hij het meisje heeft verkracht. Dat heeft de hoofdofficier van justitie bekendgemaakt.

Bashar zei tijdens verhoor dat Susanna door een val verwondingen aan haar gezicht had opgelopen. Bashar zou bang zijn geweest dat ze naar de politie zou stappen en dan zou zeggen dat ze die had opgelopen door toedoen van de Irakees.

Opgepakt

De Irakees was als vluchteling naar Duitsland gekomen en vluchtte afgelopen week uit Duitsland naar Irak, omdat hij als verdachte van de moord op Susanna uit Mainz in beeld was gekomen. Hij werd in de nacht van donderdag op vrijdag opgepakt, niet ver van de Turkse grens, in een hotel in Zakho in het autonome Koerdische Noord-Irak. Zaterdag werd hij op het vliegtuig naar Duitsland gezet.

Susanna werd verkracht, gedood en begraven langs een spoorlijn in de buurt van Wiesbaden. Het duurde twee weken voordat ze gevonden werd. Een 13-jarige jongen had de politie getipt. Ali B. had hem vlak voor zijn vertrek naar Irak verteld over de moord.

Meer op rtlnieuws.nl:
Verdachte van moord Susanna opgepakt in Irak