Buitenland

Koning en koningin dankbaar voor medeleven: 'Inés was ons heel dierbaar'

10 juni 2018 21:33 Aangepast: 11 juni 2018 06:16
Samen met haar naaste familie heeft Máxima gezongen bij de uitvaartplechtigheid van haar zus Inés Beeld © ANP

"Het overlijden is een grote schok geweest voor ons en heeft ons heel erg aangegrepen." Dat heeft koning Willem-Alexander vanavond gezegd. Hij en zijn vrouw koningin Máxima laten weten dankbaar te zijn voor alle blijken van medeleven na het overlijden van Inés Zorreguieta.

"Inés was ons heel dierbaar. In gedachten zal koningin Máxima bij de staatsbezoeken zijn die maandag beginnen", zei de koning bij zijn aankomst in Riga. De koning begint maandag aan een staatsbezoek aan de Baltische staten, Estland, Letland en Litouwen. 

Hij zei verder heel erg dankbaar te zijn voor alle berichten van medeleven die hij en zijn vrouw hebben gekregen. "Inés was uniek en was ons intens dierbaar. Het verdriet is daarom groot."

 

Zeer verdrietige koning bij aankomst in Letland. Wat knap dat hij dit toch doet.

Een bericht gedeeld door Marc van der Linden (@marcvanderlindenm) op

 

Publieke optredens afgezegd

 De koning zou het werkbezoek samen maken met koningin Máxima, maar die heeft vanwege het overlijden van haar jongste zus Inés al haar publieke optredens afgezegd.
Inés Zorreguieta is vrijdag in Argentinië begraven. De uitvaart was in de buurt van Buenos Aires, in aanwezigheid van Máxima en koning Willem-Alexander en hun drie kinderen, de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane.

Inés Zorreguieta (33) werd in de slaapkamer in haar appartement gevonden door een vriendin, die samen met Inés' moeder Maria del Carmen Cerruti een kijkje ging nemen toen de hele dag telefoontjes niet werden beantwoord.

Gezongen tijdens begravenis

Samen met haar naaste familie heeft koningin Máxima gezongen bij de uitvaartplechtigheid van haar zusje. Op de begraafplaats in Pilar, even buiten de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, klonken vrijdag onder meer 'Is this love' van Bob Marley en 'Knockin' on heaven's door' van Bob Dylan.

Argentijnse media geschokt na overlijden zus Máxima

Het overlijden van Inés Zorreguieta is groot nieuws in Argentinië, zag onze verslaggever Sander Paulus.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113
Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week
RTL Nieuws