Buitenland

'Iraakse asielzoeker vlucht naar thuisland na dood Duitse tiener'

07 juni 2018 18:03 Aangepast: 07 juni 2018 18:08
Archieffoto.

Duitsland is geschokt door de moord op een 14-jarige scholiere uit Wiesbaden. Na een vermissing van twee weken werd haar lichaam gisteravond gevonden langs een spoorlijn. Voor de dood van het meisje zijn twee verdachten in beeld. Een van hen zit in de cel, de ander is Duitsland ontvlucht.

De verdachten zijn een 35-jarige man uit Turkije en de 20-jarige Ali Bashar, een uitgeprocedeerde asielzoeker uit Irak. De Turkse verdachte zit vast. De Iraakse verdachte zou onlangs onder een valse naam terug naar Irak zijn gevlucht.

Susanna werd verkracht, gedood en begraven langs een spoorlijn in de buurt van Wiesbaden. Het duurde twee weken voordat ze gevonden werd. Een 13-jarige jongen had de politie getipt. Ali Bashar had hem vlak voor vertrek naar Irak verteld over de moord.

Veel ophef

Ook al heeft de politie inmiddels een aardig beeld van wat er is gebeurd, de kans dat Bashar op korte termijn kan worden verhoord, lijkt niet zo groot. Hij is spoorloos. Vermoedelijk keerde hij eind vorige week per vliegtuig terug naar Irak.

De zaak zorgt voor veel ophef in Duitse media. De politie had Bashar namelijk al opgeroepen voor verhoor vanwege de vermissing van Susanna.

"Dat hij toch onder een valse naam met een lijnvlucht uit Düsseldorf kon ontsnappen, zal ervoor zorgen dat deze zaak nog een flinke staart krijgt", zegt correspondent Jeroen Akkermans.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`