Buitenland

Ooggetuigen over schietpartij Luik: 'Het was waanzin'

29 mei 2018 13:34 Aangepast: 29 mei 2018 16:09
Beeld © AFP

Een fatale schietpartij in Luik. Vanmorgen doodde een man daar twee agenten en een voorbijganger. De politie schoot de man vervolgens dood nadat hij een schoonmaakster had gegijzeld in een school. Ooggetuigen doen hun verhaal. "Er was paniek."

"Ik zag een man, volledig in het zwart gekleed, met een rugzak en twee pistolen in zijn handen", zegt een ooggetuige tegen Sudpresse. "Hij trok heel rustig een vrouw uit een auto." Daarna liep de schutter weg, maar hij draaide zich uiteindelijk om en schoot opnieuw. 

ZIE OOK: Dader Luik stak agenten neer met mes en pakte wapen af

"Ik zag iemand op de grond vallen. Ik weet niet of ze dat deed om te schuilen of omdat ze geraakt was door een kogel." De ooggetuige zei te vrezen voor zijn leven. "Ik heb nog nooit zoiets gezien. Het was waanzin."

Een andere ooggetuige vertelt tegen Sudpresse hoe hij 'een jonge vent met twee revolvers' politieagenten onder vuur zag nemen. Daarna vluchtte de schutter. De ooggetuige hoorde veel lawaai en schreeuwende mensen. Ook zag hij hoe de dader zelf werd neergeschoten, 'ik hoorde wel twintig kogels.'

'Gebouw niet verlaten'

Rens Bellefontaine werkt in de straat waar de schietpartij was. Tegen VTM Nieuws vertelt hij wat meemaakte. "Er was paniek", vertelt hij over het moment dat hij geweerschoten hoorde. "We mochten niet meer aan het raam staan en moesten naar een andere ruimte, voor de veiligheid."

De man en zijn collega's konden de schietpartij niet zien. De straat stond vol met agenten en speciale eenheden. "Er werd ons verteld dat er nog een schutter zou zijn, daarom mochten we het gebouw niet verlaten." 

De eerste beelden van de schietpartij in Luik:

Drie mensen zijn omgekomen. De dader werd later gedood.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore