Buitenland

'Bali een hel voor wilde dieren, toeristen blijf weg bij dierenshows'

22 mei 2018 03:04 Aangepast: 22 mei 2018 15:23
Een aapje dat is vastgeketend. Beeld © World Animal Protection / Andi Sucirta

Toeristen die op vakantie op Bali naar een show met wilde dieren gaan, dragen bij aan ernstig dierenleed. Dat zegt World Animal Protection. Volgens die organisatie is het op Bali een ware hel voor olifanten, tijgers en dolfijnen.

Dierenrechtenorganisatie World Animal Protection (WAP) ging undercover bij 26 toeristische attracties op Bali die wilde dieren inzetten. Geen enkel park met wilde dieren voldoet volgens de organisatie 'aan de laagst mogelijke welzijnseisen'.

ZIE OOK: Dieren uitgebuit voor 'leuke' selfie met toerist

Jaarlijks gaan meer dan 100.000 Nederlanders op vakantie naar Bali. WAP roept die toeristen op om niet naar dierenshows te gaan.

"Als je op een wild dier kunt rijden, ermee mag knuffelen of er een selfie mee kunt maken, dan kun je er zeker van zijn dat je bijdraagt aan dierenleed", zegt de organisatie.

Dolfijnen in klein zwembad

Volgens World Animal Protection zijn de misstanden 'ongekend'. Zo worden dieren al op jonge leeftijd bij hun moeder weggehaald en op grove wijze 'geschikt' gemaakt voor toeristische uitstapjes.

De organisatie zag ook dolfijnen die in een zwembad van 10 bij 20 meter leven en dolfijnen waarbij de tanden preventief verwijderd waren, zodat ze geen toeristen kunnen bijten.

Olifanten in brandende zon

Ook zag WAP olifanten die de hele dag in de brandende zon liepen en orang-oetans die geen bewegingsvrijheid hebben, terwijl toeristen selfies met ze maken.

De dierenrechtenorganisatie roept toeristen op om weg te blijven bij de dierenshows en vraagt aan reisorganisaties om 'hun verantwoordelijkheid te nemen' en geen trips met wilde dieren meer aan te bieden.

Video: het leed achter shows met olifanten

Olifantenshows zijn een bekend gezich in Aziatische landen, maar er gaat vaak veel leed achter schuil. Dat bleek eerder al uit deze beelden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore