Buitenland

Ouders schutter Santa Fe 'net zo geschokt en verbijsterd als ieder ander'

20 mei 2018 07:38
Rouw voor de school waar Dimitri Pagourtzis tien mensen doodschoot. Beeld © AFP

De ouders van Dimitri Pagourtzis zijn 'verdrietig en onthutst'. Dat zeggen ze in een verklaring. Pagourtzis is de jongen die vrijdag op zijn school in Santa Fe tien mensen doodschoot en er nog eens tien verwondde.

"We zijn net zo geschokt en verbijsterd als ieder ander", schrijven ze. "We delen de behoefte van iedereen aan antwoorden op de vraag waarom dit is gebeurd en zullen wachten op de uitkomst van het onderzoek voordat we daar iets over zeggen. We werken mee met de autoriteiten die het onderzoek doen en zullen dat ook blijven doen, en vragen om geduld zolang het onderzoek duurt."

'Slimme, lieve jongen'

"Dat wat gezegd wordt in de media, stookt niet met de jongen van wie we houden", schrijven de ouders verder. "We zijn dankbaar voor wat zijn medeleerlingen hebben gezegd, dat Dimitri een slimme, lieve jongen is." Tot slot wensen ze de slachtoffers veel sterkte, vragen ze anderen de privacy van de slachtoffers en de familie Pagourtzis te respecteren en danken ze alle hulpdiensten voor hun inzet.

De 17-jarige Dimitri Pagourtzis zou van plan zijn geweest om na zijn daad zelfmoord te plegen, maar dat niet hebben gedurfd. Hij gaf zich over aan de politie. Volgens zijn advocaat was hij na het bloedbad 'zowel heel emotioneel als op een vreemde manier onaangedaan'. "Er zijn aspecten die hij begrijpt maar ook aspecten waarvan hij geen weet heeft."

Doordat hij zo verward is, kon zijn advocaat gisteren nog niets zinnigs zeggen over het motief voor de schietpartij. Hij kan de doodstraf krijgen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore