Buitenland

Britse koninklijke familie bedankt de wereld voor alle aandacht

19 mei 2018 23:05 Aangepast: 20 mei 2018 11:54
Prins Harry en Meghan arriveren bij Frogmore House voor de receptie Beeld © AFP

De Britse koninklijke familie heeft iedereen bedankt die vandaag het huwelijk van prins Harry met Meghan heeft gevolgd. "Iedereen die naar Windsor is gekomen en iedereen die keek vanuit het Verenigd Koninkrijk, Gemenebest en de wereld: Bedankt."

De dankbetuiging werd in de avond verstuurd vanaf het officiele twitterkanaal van de Britse royals. 

ZIE OOK: Foto's: het huwelijk van de eeuw – de mooiste beelden

Witte halterjurk

Op dat moment was het kersverse bruidspaar binnen in landhuis Frogmore House in voor de besloten receptie. Daar waren Harry en Meghan naartoe gereden in een Jaguar E-Type Concept Zero, hun laatste openbare optreden van de dag.

Te zien was hoe Meghan haar trouwjurk had ingeruild voor een witte halterjurk. En opvallend was ook het nummerbord van de wagen: E190518, een verwijzing naar de datum. 

Koninklijke toestemming voor baard

Vanmiddag gaven ze elkaar het ja-woord onder het oog van tientallen miljoenen televisiekijkers van over de hele wereld. De wereld vergaapte zich aan de bruidsjurk van Meghan, maar ook de aan opvallende stijlbreuk van Harry door een baard te laten staan, terwijl hij een militair uniform droeg. Daarvoor had hij volgens de Britse omroep BBC speciaal toestemming gekregen van zijn grootmoeder, koningin Elisabeth

Die zagen niet veel later ook hoe Harry en Meghan bij het verlaten van de kapel voor het eerst in het openbaar kusten. Royalty-watchers telden mee en zagen dat de kus 'iets langer dan een seconde' duurde. 

De kus:

 

36,5 miljoen euro

De titels die Harry nu heeft, zijn Duke of Sussex, Earl of Dumbarton en Baron Kilkeel. Hij gaat voortaan door het leven als His Royal Highness The Duke of Sussex (Zijne Koninklijke Hoogheid de hertog van Sussex). Megan Markle wordt Her Royal Highness The Duchess of Sussex, (Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex).

Aan dat alles hangt ook een stevig prijskaartje. De kosten voor het huwelijk worden geschat op 36,5 miljoen euro. 2,5 miljoen daarvan neemt de familie zelf voor zijn rekening, de beveiligingskosten á 34 miljoen zijn voor de staat. 

De hoogtepunten van de dag:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore