Buitenland

Prins Harry en Meghan Markle getrouwd, hele wereld kijkt toe

19 mei 2018 13:16 Aangepast: 19 mei 2018 14:40

De Britse prins Harry en Meghan Markle zijn getrouwd. Ze gaven elkaar het jawoord tijdens een ceremonie in St. George's Chapel in Windsor.

KIJK LIVE: De royal wedding van prins Harry en Meghan Markle

De aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby verklaarde Harry en Meghan tot man en vrouw nadat de twee hun huwelijksgeloften hadden uitgesproken en de ringen waren uitgedeeld. 

Het jawoord:

Het moment dat Harry en Meghan elkaar het jawoord geven. 

Veel belangstelling

In de kerk zaten 600 genodigden. Onder hen veel beroemdheden, zoals Oprah Winfrey, de cast van de tv-serie Suits en tennisster Serena Williams. Op het terrein van Windsor Castle waren in totaal ook nog 2640 Britse burgers uitgenodigd. En tienduizenden niet-genodigden hadden zich verzameld langs de wegen bij het kasteel.

De Britten hebben maanden toegeleefd naar 'de bruiloft van het jaar'. Meghan werd door prins Charles naar het altaar geleid, omdat haar vader er niet bij was. De plechtigheden worden in binnen- en buitenland ook live op televisie uitgezonden.

Titels

Na de ceremonie verlaat het pasgetrouwde stel St. George's Chapel en gaan ze naar het klooster waar ze ongeveer 200 eregasten ontmoeten. Daarna worden Harry en Meghan ongeveer 25 minuten rondgereden in een koets van de kerk naar St. George's Hall waar ze lunchen.

De titels die Harry nu heeft, zijn Duke of Sussex, Earl of Dumbarton en Baron Kilkeel. Hij gaat voortaan door het leven als His Royal Highness The Duke of Sussex, Zijne Koninklijke Hoogheid de hertog van Sussex. Megan Markle wordt Her Royal Highness The Duchess of Sussex, Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex.

De mooiste foto's: 

2805031

Meer op rtlz.nl:
Champagne, luxe dixies en dure jurken: dit kost de royal wedding

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore