Ga naar de inhoud
Buitenland

Prins Harry en Meghan Markle bezegelden liefde in resort van Nederlander

Vanuit hun bed hadden prins Harry en Meghan Markle een adembenemend uitzicht op de ongerepte natuur. Beeld © RTL Nieuws / ANP

Het is een bijzondere plek, het luxe resort Mapula Lodge, in het noorden van Botswana. Nederlander Eric Muizebelt is de beheerder. Vorig jaar kreeg hij een verliefd koppeltje op bezoek, en dat stelletje treedt zaterdag in het huwelijk: prins Harry en Meghan Markle.

Waar het koninklijk echtpaar op huwelijksreis naartoe gaat, is nog niet bekend. Afrika gooit volgens royaltykenners hoge ogen.

Mogelijk kiest het stel weer voor Botswana, waar eerder hun liefde opbloeide. "Het is een extreem romantische bestemming", zegt Eric Muizebelt. Harry nam Meghan vorig jaar mee naar het luxe resort voor haar 36ste verjaardag.

Dieren spotten

Miniatuurvoorbeeld

Het stel sliep in een traditionele rieten hut met een buitendouche. Vanuit hun bed hadden ze een adembenemend uitzicht op de ongerepte natuur. Ook gingen ze op een cruise bij zonsondergang en op safari om wilde dieren te spotten.

De bijzondere natuur is volgens Muizebelt (zie foto) een belangrijke reden waarom bekende mensen naar Botswana komen. En voor hun privacy. "In Botswana zijn amper paparazzi. Het is hier niet uitgebreid in het journaal als er beroemdheden komen. Je bent heel anoniem midden in de natuur."

'Spannend'

De lodge is daarom een favoriete bestemming voor Amerikaanse presidenten zoals George W. Bush, popsterren en bekende royalty zoals prins Harry. Het is in het begin wel spannend als er bekende mensen komen, vertelt Muizebelt. "Vooraf worden allerlei instructies gemaild door hun assistenten. Dit moet je doen, dit mag je niet doen. Maar als ze er eenmaal zijn valt het altijd mee."

Dat de lodge voor bijzondere gasten is, blijkt ook wel aan het royale prijskaartje. Een overnachting in de wildernis kost zo’n slordige 800 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Tweede thuis

Harry en Meghan reizen vaker naar Botswana. De prins noemde het land zijn tweede thuis. Hij is ambassadeur van de stichting Rhino Conservation Botswana, dat wilde neushoorns beschermt.

Ook komt de steen van Meghan’s verlovingsring uit Botswana. Of dat redenen zijn om ook Botswana als bestemming voor hun huwelijksreis te kiezen, moet nog blijken. Muizebelt zou het goede promotie voor het land vinden. Of ze weer naar de lodge komen weet hij nog niet. "Maar ze zijn hier natuurlijk meer dan welkom voor hun honeymoon."