Buitenland

Nederlander met leeuwentattoo gezocht die Belg in coma sloeg tijdens concert

17 mei 2018 10:08 Aangepast: 17 mei 2018 10:27
Beeld © Opsporing Verzocht

Uit het niets kreeg de Vlaamse Toon (28) keiharde klappen tijdens een concert van dj's Dimitri Vegas en Like Mike in Antwerpen, afgelopen december. Hij raakte in coma en de dokters vreesden voor zijn leven.

Na vijf maanden is nog steeds niet bekend wie de klap uitdeelde. Om het onderzoek verder te brengen, heeft het tv-programma Opsporing Verzocht de beelden uitgezonden. Want de dader is hoogstwaarschijnlijk een Nederlander. Getuigen hebben verklaard dat de dader met een Nederlands accent sprak. De man zou verdacht worden van poging tot doodslag.

Tatoeage van leeuwenkop op borst

Een groep vrienden was op 15 december vorig jaar in het Sportpaleis van Antwerpen voor een concert van de Belgische dj’s Dimitri Vegas en Like Mike. Volgens Belgische media was de sfeer uitgelaten. Totdat de Vlaamse Toon, een van de mannen uit de vriendengroep, plotseling klappen kreeg. De dader is een man met ontbloot bovenlijf, zo is te zien op beelden van de mishandeling. Op zijn borst heeft hij een tatoeage van een leeuwenkop.

Waarom de man Toon in elkaar sloeg, is nog altijd onduidelijk. Er zou geen ruzie aan vooraf zijn gegaan. De dader was samen met een vrouw met lang donker haar en ze vertrokken meteen na het optreden.

Beelden van de mishandeling:

Het Vlaamse slachtoffer lag een week in coma. "Hij heeft niet alleen twee blauwe ogen, maar daarnaast ook nog een hersenbloeding en een schedelbreuk. En we weten niet of Toon de ochtend zou halen", kreeg de verloofde van Toon in het ziekenhuis te horen.

Toon is inmiddels aan de beterende hand, maar nog altijd arbeidsongeschikt. Ook heeft hij constant hoofdpijn en is hij zijn smaak en reuk verloren. 

Dj's Dimitri Vegas en Like Mike riepen vorige maand hun fans nog op om te helpen.  "Als jullie weten wie bij de vechtpartij betrokken is, laat alsjeblief iets weten, hou het niet voor jezelf en laten we dit gewoon oplossen", zeiden de twee broers toen in een Vlaams opsporingsprogramma.

`