Buitenland

'Jodelaar niet betrokken bij dood Belgische vrouw'

17 mei 2018 09:32 Aangepast: 17 mei 2018 10:04
Dietwin H. deed in het verleden mee aan talentenjacht Belgium's Got Talent. Beeld © Youtube Belgium's Got Talent

De jodelaar die eerder deze week werd opgepakt voor betrokkenheid bij een familiedrama in Oudenburg, heeft niets met de dood van de 47-jarige moeder van het gezin te maken. Dat zeggen zowel zijn advocaat als de clown die voor hetzelfde misdrijf werd gearresteerd.

Dietwin H. (38) blijft wel in de cel. De clown, Kevin L., liet hem maandag het lichaam zien en de vastgebonden kinderen. H. stapte niet naar de politie met deze informatie en dat wordt gezien als schuldig verzuim. 

ZIE OOK: 'Belgische clown vermoordde ex omdat het niet klikte met stiefkinderen'

De jodelaar had maandag een afspraak met de clown bij het huis van diens ex Caroline. Hij wilde gewoon praten over hun samenwerking en zijn carrière, zei H. later tegen de politie.

Eenmaal binnen praatten de twee wat, tot Kevin L. volgens H. uit het niets vroeg of hij wist waarom het zo stil was in huis. Daarna toonde hij hem het lichaam. "Hij heeft het been van de vermoorde vrouw gezien en ook de vastgebonden kinderen op zolder", zegt H.'s advocaat tegen VTM. Waarom hij niet direct met die informatie naar de politie ging, is onduidelijk.

Messteken

Kevin L. heeft inmiddels bekend dat hij zijn ex-vriendin heeft gewurgd. Ook zegt hij haar meerdere keren te hebben gestoken met een mes. Tijdens zijn verhoor hield hij Dietwin H. uit de wind: die zou hij pas op maandag hebben gebeld om langs te komen.

Na zijn gruweldaad verschanste de clown zich urenlang met een wapen op het dak van een flatgebouw in Bredene. Daar kon hij uiteindelijk worden ingerekend door de politie. 

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws
`