Buitenland

Politieman voorkomt bloedbad op school VS: 'Hij heeft talloze levens gered'

17 mei 2018 09:10 Aangepast: 18 mei 2018 08:36
Politieman Mark Dallas. Beeld © Politie Illinois

De Amerikaanse agent Mark Dallas heeft een drama op een middelbare school in de staat Illinois weten te voorkomen. Hij schakelde een 19-jarige man uit die schietend het gebouw binnenkwam.

De schutter zou volgens lokale media ex-scholier Matt Milby zijn. Hij zou van school zijn weggestuurd. Het 'heldhaftige optreden' van de politieman heeft 'talloze levens gered', zei de politiechef in de plaats Dixon.

'Voor altijd dank verschuldigd'

De schutter vluchtte toen politieman Dallas op hem af kwam. "Terwijl er schoten te horen waren in de gangen van de school, stormde hij op de verdachte af'', zei de politiechef. De schutter vuurde meerdere kogels af op de agent, die terugschoot en de man in zijn schouder raakte. 

"We zijn voor altijd dank verschuldigd voor zijn moed en dapperheid", zei de politiechef. "Ik ben heel trots op de politieman en de manier waarop hij reageerde op de situatie. Terwijl er kogels door de hal vlogen, ging hij op de verdachte af."

Deuren gebarricadeerd

Scholieren en medewerkers van de school hadden zich tijdens de schietpartij opgesloten in klaslokalen. Ze barricadeerden de deuren met boekenkasten en bureaus, vertelde de politiechef.

Niemand in het schoolgebouw raakte gewond. De verdachte is overgebracht naar een ziekenhuis.

Florida

Begin dit jaar ging het in Florida wel mis. Toen schoot de 19-jarige Nikolas Cruz zeventien mensen dood. Hij opende het vuur in een middelbare school in Parkland, op zo'n 72 kilometer ten noorden van Miami. Sommige leerlingen verborgen zich tijdens de schietpartij in klaslokalen. Anderen renden in paniek naar buiten.

Meer op rtlnieuws.nl:
Bewaker school Florida bleef buiten wachten toen schutter binnen bloedbad aanrichtte

`