Buitenland

'Belgische clown vermoordde ex omdat het niet klikte met stiefkinderen'

15 mei 2018 09:50 Aangepast: 15 mei 2018 11:34
De Belg Kevin L. verschanste zich de dag na de moord op een flatgebouw . Beeld © VTM

Een horrorverhaal is werkelijkheid geworden in het Belgische Oudenburg, vlak bij Oostende. Twee mannen, clown en jodelaar van beroep, vergrepen zich daar urenlang aan een 47-jarige vrouw en haar drie kinderen van 12, 15 en 17. De vrouw overleefde het niet.

De politie vond haar in de garage van haar huis. Ze was vermoord met een mes. De drie kinderen zaten vastgebonden op de bovenste verdieping.

Wraak

De kinderen zouden ook de reden zijn voor de gijzeling. Kevin L. had tot een paar dagen geleden een relatie met hun moeder Caroline, schrijft Het Laatste Nieuws. Hij is clown en werd in 2011 nog uitgeroepen tot Beste Clown van de Benelux. De relatie tussen hem en Caroline zou uitgegaan zijn omdat het niet klikte tussen Kevin en de kinderen

Volgens de Belgische site drong hij daarom zondagavond uit wraak haar woning binnen. Hij deed dat samen met jodelaar Dietwin H., een man die hij al jaren kende en soms een rolletje gaf in zijn shows als Clown Tobi. 

'Te gruwelijk'

Wat er precies is gebeurd tijdens de horrornacht die volgde, is onduidelijk. Mogelijk hebben de twee hun daden gefilmd. Geert D., de vader van de kinderen, wil er niets over kwijt. "Het is te gruwelijk." 

Kevin L. en Dietwin H. belden een dag later zelf een deurwaarder. Ze vroegen hem om naar het huis te komen en 'een ambulance' mee te nemen. Daarna scheidden hun wegen. 

Gewapend

De clown reed naar Bredene en verschanste zich op het dak van een dertien verdiepingen tellend flatgebouw. De politie sloot de buurt af, maar het duurde nog uren voordat de man kon worden gearresteerd omdat hij spelletjes met de politie bleef spelen.

Zo zwaaide hij met een wapen, deed alsof hij het weglegde en schoot er vervolgens mee in de lucht. Hij vond een gasfles die dakdekkers hadden achtergelaten, draaide het ding open en gooide het naar beneden. Uiteindelijk gooide hij zijn wapen naar beneden en kon hij worden ingerekend.

Ondertussen gaf Dietwin H., ook op de vlucht, via sociale media commentaar op het doen en laten van Kevin L. Uiteindelijk kon ook hij worden gearresteerd.

De Belgische nieuwszender VTM maakte de volgende reportage over de gruweldaad:

Kevin L. drong het huis van zijn ex Caroline binnen. Samen met jodelaar Dietwin H. vergreep hij zich aan haar en haar kinderen.

Meer op rtlnieuws.nl:

`