Buitenland

Honderden rouwen om Britse peuter Alfie Evans

14 mei 2018 18:58 Aangepast: 14 mei 2018 18:58
Een kaartje en bloemen ter nagedachtenis van Alfie. Beeld © AFP

De Britse peuter Alfie Evans is vandaag begraven. Alfie overleed op 28 april aan een ongeneeslijke hersenaandoening. Hij werd 23 maanden oud. Na zijn begrafenis betuigden honderden mensen hun steun aan de nabestaanden.

Alfie was tot zijn dood het middelpunt van een juridische strijd voor behandeling van zijn ziekte. Daarvoor moest hij wel naar Italië gevlogen worden. De rechter stak daar een stokje voor, omdat hij vond dat de peuter vredig moest kunnen sterven.

Op 23 april besloot het ziekenhuis Alfie daarom van de beademing te halen, maar wonder boven wonder bleef het jongetje zelfstandig ademen. Er werd even hoopvol gereageerd, maar na vijf dagen sloeg het noodlot alsnog toe.

Miniatuurvoorbeeld

De rouwstoet rijdt onder begeleiding van honderden rouwenden terug van de begrafenis. Foto: AFP

Honderden rouwenden

Ruim twee weken na zijn sterven is Alfie nu dus begraven in zijn woonplaats Liverpool. Honderden rouwende mensen wachtten de rouwstoet op na de begrafenis bij het voetbalstadion Goodison Park. Vader Tom had eerder gezegd dat hij hoopte zijn zoon ooit mee te nemen naar een wedstrijd van Everton, dat in Goodison Park speelt.

Iedereen die niet bij het rouwmoment bij Goodison Park kon zijn en Alfie toch wilde steunen, werd gevraagd om om 11 uur 's ochtends een minuut stilte te houden.

Bekijk hier de beelden

Meer op rtlnieuws.nl:

`