Buitenland

Frankrijk: steekpartij Parijs terreurdaad, dader Tsjetsjeen

13 mei 2018 06:24 Aangepast: 13 mei 2018 09:17
Onderzoek in Parijs op de plek van de steekpartij Beeld © AFP

De Franse autoriteiten behandelen de steekpartij in het centrum van Parijs als een terreurdaad. Zeker één persoon kwam om het leven en ten minste vier mensen raakten gewond toen gisteravond een man op straat passanten aanviel met een mes. Enkele van de gewonden zijn er ernstig aan toe.

Francois Molins, de officier van justitie die belast is met terrorismebestrijding, zegt dat de werkwijze van de man op een terreurdaad wees. Zo schreeuwde hij volgens getuigen 'Allahu akbar'. De man is na zijn daad doodgeschoten door de politie.

Man uit Tsjetsjenië 

Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft verklaard dat de man 'een soldaat' van de beweging was.  Bronnen bij Franse justitie zeggen volgens de zender BFMTV dat het om een in 1997 in Tsjetsjenië geboren man gaat. Zijn ouders zijn voor verhoor meegenomen. 

President Emmanuel Macron zegt dat Frankrijk niet zal toegeven aan 'de vijanden van de vrijheid'. Minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb spreekt zijn medeleven uit met de slachtoffers van deze 'afschuwelijke actie'.

Het Late Nieuws van zaterdagavond met beelden van de plek waar het drama plaatsvond: 

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore