Buitenland

Man steekt in op willekeurige voetgangers in Parijs: 1 dode, meerdere gewonden

12 mei 2018 22:15 Aangepast: 13 mei 2018 00:13
Zwaarbewapende politieagenten hebben de straten afgesloten Beeld © AFP

Een onbekende man heeft in het centrum van Parijs met een mes ingestoken op willekeurige mensen. Een van hen werd doodgestoken. De politie heeft de aanvaller doodgeschoten.

Er is onduidelijkheid over het aantal slachtoffers. De politie heeft het officieel over één dode en vier  gewonden, van wie twee er slecht aan toe zouden zijn. Tegen diverse media zouden politiewoordvoerders ter plaatse hebben gesproken over zeven of acht gewonden. 

'Schiet mij dood, anders dood ik jullie'

Het is niet duidelijk of sprake is van terreur. Volgens de lokale krant Le Parisien zou de man geroepen hebben 'Schiet mij dood, anders dood ik jullie'. Hij zou hij ook een restaurant zijn binnengedrongen.

Ooggetuigen zeggen dat agenten de man eerst hebben proberen te taseren. Toen dat niet lukte, zouden ze hem hebben neergeschoten. 

Paniek op straat

Vanuit een hoog gebouw in de buurt werd gefilmd dat er paniek op straat uitbrak. Daarop is te zien hoe een lichaam op straat ligt. Het is niet duidelijk of dat het slachtoffer of de dader is. 

Cafés snel weer vol

De steekpartij vond plaats in de buurt van het bekende operahuis in het centrum van de stad, in een van de bekendste uitgaanswijken. Agenten ontruimden enkele gebouwen in de omgeving, maar buiten het afgezette gebied, liepen de cafés al snel weer vol en kwam het nachtleven op gang. 

Reeks aanslagen

De politie en veiligheidsdiensten in Parijs zijn al enkele jaren op het hoogste niveau van paraatheid. De stad is de afgelopen jaren meermalen getroffen door grote terroristische aanslagen, onder meer de aanval op de redactie van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo en de aanslag bij de Bataclan.

`