Buitenland

Noodweer in Frankrijk en België, tornado gespot

29 april 2018 20:50 Aangepast: 04 mei 2018 01:23
archieffoto ter illustratie Beeld © Ria Brasser

Delen van Noord-Frankrijk en België hebben momenteel te kampen met enorm noodweer. In het noorden van Frankrijk zou zelfs een tornado hebben huisgehouden.

Het noodweer wordt veroorzaakt door hetzelfde weersysteem dat vanavond in afgezwakte vorm zorgt voor zwaar onweer in het oosten van Nederland en waarvoor code geel is afgegeven.

Flinke schade

In Noord-Frankrijk heeft het noodweer in ieder geval lokaal voor flinke schade gezorgd. Foto's laten enkele flink beschadigde huizen en bomen zien.

Mogelijk een tornado

Of het daadwerkelijk een tornado is geweest, moet nog worden vastgesteld In ieder geval een lokale tornadojager zegt hem gefotografeerd te hebben.  

Hier flink afgezwakt

Voor dergelijke taferelen hoeven we hier niet te vrezen. Het noodweer trekt weliswaar deze kant op, maar zal voor die tijd flink zijn afgezwakt.

Het kan wel nog steeds goed spoken met flinke onweersbuien, hagel en windstoten, vooral in het oosten van het land. Morgenvroeg zou het wel rustiger moeten zijn. Rond drie uur vannacht moet is het ergste wel achter de rug, is de verwachting.

Indrukwekkend, maar dodelijk: 

Ook in de VS is het 'tornadoseizoen' weer begonnen. Jennifer Faber van Buienradar legt je uit hoe tornado's ontstaan

Meer op rtlnieuws.nl:
Hoge temperaturen op komst: korte broek lijkt uit de kast te kunnen

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore