Buitenland

Familie dj Avicii: 'Hij kon niet langer doorgaan'

26 april 2018 18:02 Aangepast: 26 april 2018 22:32
Dj Avicii stierf op 28-jarige leeftijd. Beeld © Getty

De 28-jarige Tim Bergling, beter bekend als dj Avicii, was op zoek naar rust. Dat heeft de familie bijna een week na zijn overlijden geschreven in een open brief.

"Onze geliefde Tim was een zoeker, een breekbare artistieke ziel die zocht naar antwoorden op existentiële vragen. Een perfectionist die reisde en werkte op een tempo dat leidde tot extreme stress." Toen Avicii in 2016 stopte met touren probeerde hij een balans te vinden tussen gelukkig zijn in het leven en doen waar hij het meest van hield: muziek maken, staat in de verklaring.

Avicii's familie onthult dat de dj worstelde met vragen over betekenis van het leven en geluk. "Hij kon niet langer verder. Hij wilde rust vinden. Tim was niet gemaakt voor de zakelijke machine waarin hij zich bevond. Hij was een gevoelige jongen, die van zijn fans hield maar de spotlights liever meed."

Geen misdrijf

Afgelopen maandag bedankte de familie nog voor alle steunbetuigingen. De politie liet al weten dat er geen sprake was van een misdrijf.

Of Avicii zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt, wil het management van Avicii tegenover RTL Nieuws niet zeggen. "Wij doen daar geen uitspraken over."

De brief van de familie (in het Engels):

​Stockholm, 26 April 2018

 

Our beloved Tim was a seeker, a fragile artistic soul searching for answers to existential questions. An over-achieving perfectionist who travelled and worked hard at a pace that led to extreme stress.

When he stopped touring, he wanted to find a balance in life to be happy and be able to do what he loved most – music. He really struggled with thoughts about Meaning, Life, Happiness.

He could not go on any longer. He wanted to find peace.

Tim was not made for the business machine he found himself in; he was a sensitive guy who loved his fans but shunned the spotlight. Tim, you will forever be loved and sadly missed.

The person you were and your music will keep your memory alive.

We love you,
Your family

De 28-jarige dj en producer werd vorige week vrijdag dood gevonden in een resort in Muscat in Oman. 

Bergling had gezondheidsproblemen, onder meer door overmatig alcoholgebruik. Hij leed voordat hij in augustus 2016 stopte met optreden onder meer eens aan een acute alvleesklierontsteking. Verder werden zijn blinde darm en galblaas verwijderd.

Fans herdenken de dj

De dood van Avicii schokte muziekliefhebbers.

Meer op rtlnieuws.nl:

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113
Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore