Ga naar de inhoud
Buitenland

'Acht maanden voorwaardelijk voor drie Nederlanders na mishandeling ober in Praag'

Beeld © YouTube / Policie ČR

Drie van de Nederlandse mannen die afgelopen weekend een Tsjechische ober hebben mishandeld, zijn door een rechtbank veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijke celstraf. Ze moeten het land binnen vijf dagen verlaten en mogen de komende vijf jaar Tsjechië niet meer in.

Dat melden Tsjechische media. Er zitten op dit moment nog twee mannen vast. Zij kunnen tot 10 jaar cel krijgen voor zware mishandeling.

Alcohol

Aanvankelijk waren zeven mannen tussen de 24 en 32 jaar opgepakt voor de mishandeling van een ober. Twee mannen die deel uitmaakten van de groep, werden al eerder vrijgelaten. Zij zouden hebben geprobeerd de ruzie te sussen. Een van hen is een Amsterdamse agent.

De ruzie ontstond omdat de mannen zelf meegebrachte alcohol op het terras van de horecagelegendheid wilden drinken. Toen de ober daar wat van zei, ontstond de vechtpartij. De ober werd verschillende keren geslagen en in zijn gezicht getrapt toen hij op de grond lag.

Hij liep een gebroken kaak en hersenschudding op en moest aan zijn oog worden geopereerd. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Hij kan zeker twee maanden niet werken.

In beeld: Nederlanders slaan ober in elkaar in Praag:

Meer op rtlnieuws.nl:
Twee Nederlanders in Praag vrijgelaten na mishandeling

Bron: RTL Nieuws